En tyst minut

Trots att vi vanligtvis inte skriver om de saker och ting som händer i världen så vill vi ändå uppmärksamma det som hände i Stockholm för ett par dagar sedan. Sverige har under en lång tid varit förskonat från det våld som omvärlden drabbats av. Det har varit en väldigt känslosam tid, inte bara för oss på Malmovision.se utan för alla i Sverige. De bilder och den känsla som vi alla både såg och upplevde den dagen kommer nog alltid att förfölja oss. Så känner åtminstone jag som skriver texten.

Den känsla av maktlöshet när jag satt på mitt kontor, långt borta från Sveriges gränser och fick se att min hemstad hade drabbats av det fruktansvärda. Känslan av rädsla när jag försökte få tag på mina nära och kära är något som jag nog aldrig kommer att glömma. Frågan är nog om det egentligen inte är så att vi inte ska glömma bort det som hände.

Det är nog på många sätt bättre om vi aldrig glömmer bort det som hände i Stockholm den 7 April 2017. En dag vi aldrig bör glömma och en dag när Stockholm reste på sig och visade att godhet fortfarande finns och att människor trots den rädsla och panik som rådde var villiga att hjälpa främlingar.

Trots den misstänksamhet som måste ha rått så ställde människor upp och körde okända så att de skulle kunna komma hem till sina älskade och även gav helt okända människor en plats att sova. #OpenStockholm visade att vi fortfarande är en nation där människor inte är rädda och att de är villiga att hjälpa andra människor.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *